A sakk az egyik leghatékonyabb eszköz, melynek segítségével a gyermekeket be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába, mivel…

  • játszva tanulják meg a szabályokat,
  • észrevétlenül fejlődik a problémamegoldó készségük, a kreativitásuk, a logikus gondolkodásuk,
  • egy 64 mezőből álló térképen alakítják ki saját belső GPS-üket, miközben tájékozódnak.

Az óvodapedagógusok és a szülők részéről évek óta megfogalmazott igényként jelentkezett, hogy az iskolákban 2013 óta sikerrel alkalmazott Sakkpalota Program óvodai variánsa is elérhető legyen. Így született meg a Polgár Judit Módszer részeként a Sakkjátszótér Komplex Fejlesztő Program, amely:

  • az életkori sajátosságok figyelembevételével minden területet átfogó megoldást nyújt az óvodáskorú gyermekek képességfejlesztéséhez,
  • a motiváción és a kreativitáson alapuló játékos tudásmegosztásra épül, amihez a sakk eszköz- és szabályrendszere biztosítja a keretet,
  • praktikusan beépíthető az óvodai mindennapokba,
  • lépésről lépésre építi fel a 4-5-6 éves gyermekek gondolkodását,
  • a híd szerepét tölti be az óvoda és az iskola között,
  • felkészíti őket az iskolára és a digitális kor kihívásaira.

Kevés olyan játék van, amely a digitális eszközökkel is felveszi a versenyt, a sakk ezek közé tartozik. A Sakkjátszótér Képességfejlesztő Programot kiemelten ajánljuk azoknak a szülőknek, akik gyermekük fejlődését tudatosan akarják figyelemmel kísérni, a képességfejlesztés komplex módját akarják választani.

SAKKJÁTSZÓTÉR KÖNYVSOROZAT

A Kalandozás a Sakktáblán, Sakklépések és a Sakk és Matt könyvsorozatot már 4 éves kortól ajánljuk. A könyvre kattintva belenézhetsz a kiadványokba!

A Sakkjátszótér program élménykönyvei otthoni használatra


JÁTÉK JUDITTAL

Polgár Judit, világ leghíresebb és legsikeresebb női sakkjátékosa rajzfilmsorozatban és több száz oktató feladaton keresztül népszerűsíti ezt az izgalmas szellemi sportot a gyerekek között. Judit nevét jól ismeri a világ: ő a világ legeredményesebb női sakkjátékosa; a sakktörténet legjobb női sakkozója, több mint 25 éve női világelső. Két kisgyermek, Olivér és Hanna anyukájaként tökéletesen ismeri a célcsoport életkori sajátosságait. Az alkalmazás eredeti, friss és magával ragadó módon, a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával mutatja be a képességfejlesztő táblajátékot. A gyerekeket a világ legjobb női játékosa vezeti be a sakk titkaiba. A sorozatot lenyűgöző képi világ jellemzi. A karakterek megragadóak: minden figura igazi egyéniség. Elindítja a gyerekeket az önálló tanulás és a közösségi játék felé. Az applikáció egyaránt alkalmas az otthoni tanulásra és az iskolai sakkoktatásnak a digitális korban lassan elengedhetetlen kiegészítő eszközeként.

  Windows
(ingyenes, de jelenleg nem elérhető)

  iOS App (ingyenes)

Az alapok elsajátítása után igazi csemegét kínál a Play Magnus alkalmazás, melyen belül valóra válhat minden gyermek álma, ha még csak virtuálisan is. Judit gyerekkori énjével lehet partikat játszani, aki már ekkor igazi csodagyereknek számított a sakkvilágban. Izgalmas, furfangos, igazi agytorna kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  iOS App (ingyenes)

  Android (ingyenes)

VILÁGSAKKFESZTIVÁL
2022. október 8-án (szombat) szeretettel várjuk színes, kreatív és változatos programjainkkal az egész Családot a Nemzeti Galériába!Kövessetek minket a weboldalainkon és a közösségi oldalainkon: