A Polgár Judit Sakk Alapítvány új óvodai programcsomagja a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program. Az óvodapedagógusok és a szülők részéről évek óta megfogalmazott igény, hogy az iskolákban 2013 óta sikerrel alkalmazott Sakkpalota Program óvodai változata is elérhető legyen. A sakk a tudatos ismeretelsajátítás játékos eszköze. A program segítségével már 4 éves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira. A sakk az egyik leghatékonyabb eszköz, melynek segítségével a gyerekeket be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. A gyerekek játszva sajátítják el a szabályokat. Észrevétlenül fejlődik a problémamegoldó készségük, a kreativitásuk, a logikus gondolkodásuk. Egy 64 mezőből álló térképen alakítják ki a saját belső humán GPS-üket, miközben tájékozódnak. Kevés olyan játék van, mely a digitális eszközökkel is felveszi a versenyt, a sakk ilyen. Ajánljuk azoknak szülők figyelmébe, akik tudatosan figyelemmel kísérik gyermekük fejlődését!
Itt rögtön ki is próbálhatjátok a Sakkjátszótér fejlesztő játékait!

SAKKJÁTSZÓTÉR KÖNYVSOROZAT

A Kalandozás a Sakktáblán, Sakklépések és a Sakk és Matt könyvsorozatot már 4 éves kortól ajánljuk. A könyvre kattintva belenézhetsz a kiadványokba!


SAKKJÁTSZÓTÉR TUDÁSPRÓBA ALKALMAZÁS

Polgár Judit, világ leghíresebb és legsikeresebb női sakkjátékosa rajzfilmsorozatban és több száz oktató feladaton keresztül népszerűsíti ezt az izgalmas szellemi sportot a gyerekek között. Judit nevét jól ismeri a világ: ő a világ legeredményesebb női sakkjátékosa; a sakktörténet legjobb női sakkozója, több mint 25 éve női világelső. Két kisgyermek, Olivér és Hanna anyukájaként tökéletesen ismeri a célcsoport életkori sajátosságait. Az alkalmazás eredeti, friss és magával ragadó módon, a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával mutatja be a képességfejlesztő táblajátékot. A gyerekeket a világ legjobb női játékosa vezeti be a sakk titkaiba. A sorozatot lenyűgöző képi világ jellemzi. A karakterek megragadóak: minden figura igazi egyéniség. Elindítja a gyerekeket az önálló tanulás és a közösségi játék felé. Az applikáció egyaránt alkalmas az otthoni tanulásra és az iskolai sakkoktatásnak a digitális korban lassan elengedhetetlen kiegészítő eszközeként.

  Windows 8.1 (ingyenes)

  iOS App (ingyenes)

VILÁGSAKKFESZTIVÁL